در ابتدای مراسم رییس پارک علم و فناوری استان سمنان در سخنانی، به کمبود فرصت شغلی در بدنه دولت برای فارغالتحصیلان دانشگاهی اشاره کرد و گفت: بدنه دولت از آنچه که هست باید کوچکتر شود. جوانان نباید به دنبال کار دولتی باشند. آنها باید در بخش خصوصی کسب و کار ایجاد کنند و این محقق نمیشود مگر اینکه جامعه کارآفرین داشته باشیم.
دکتر سیدمحمد اسماعیل جلالی افزود: باید استارتاپهایی مانند «اولین رویداد استارتاپی حوزه مذهبی» را برگزار کنیم تا فضای مناسب برای شکوفایی خلاقیت و نوآوری و نیز برای فکر کردن به اینکه چگونه میتوان کارمند دولت نبود، ایجاد شود. ما در استارتاپ به دنبال این هستیم و امیدواریم به این موفقیت برسیم.
وی درخصوص استارتاپ گفت: استارتاپها معمولا در مدت سه روز برگزار میشوند و انتظار میرود در همین مدت سه روزه به اهداف تعیین شده دست یابد. در اولین روز افزایش اعتماد به نفس، قدرت بیان و ارایه سریع (آسانسوری) و مواردی از این دست مد نظر است. در روز دوم بوم مدل کسب و کار تکمیل میشود و روی فعالیتهای تیمی و... کار میشود. در روز سوم نیز بر روی رویارویی با سرمایهگذاران (واقعی یا فرضی) کار میشود.
رییس پارک علم و فناوری استان سمنان در ادامه سخنانشان به ارائه گزارش مختصری از «اولین رویداد استارتاپی حوزه مذهبی» پرداخت و گفت: برای برگزاری این استارتاپ پیشرویدادی در 14 آذر 1396 در محل پردیس پارک علم و فناوری استان سمنان برگزار شد. پس از آن برای این استارتاپ 70 نفر ثبتنام کردند و 9 نفر نیز در فهرست انتظار قرار گرفتند. استقبال از آنچه پیشبینی شده بود بیشتر بود. در روز افتتاحیه (22 آذر 1396) حدود 40 ایده توسط شرکتکنندگان ارائه شد که بعد از پالایش ایدهها، 10 ایده « همراه آخر»، «نورا»، «بازار»، «خوبباش»، «مستشار»، «باهم درستش میکنیم»، «ایمانشناسی»، «آرا و آرتا»، «میم» و «آرزوی من» به عنوان ایدههای برتر برای تشکیل تیمها انتخاب شدند.
وی افزود: شرکتکنندگان در این استارتاپ از شهرهای شاهرود، سمنان، اصفهان، مشهد، ورامین، کرج، دامغان، گرمسار و نیشابور بودند. که البته فراخوان استارتاپ ملی نبوده و بیشتر تمرکز روی استان سمنان بوده است. اما به هرحال دیگران نیز از طریق شبکههای مجازی مطلع شده و ثبتنام کردهاند.
دکتر جلالی در ادامه تصریح کرد: از مجموع ثبتنامکنندگان در «اولین رویداد استارتاپی حوزه مذهبی» 30 نفر از دانشگاه سمنان، 27 نفر از دانشگاه صنعتی شاهرود، 7 نفر از دانشگاه علوم قرآنی، 4 نفر از دبیرستانهای شاهرود، 4 نفر از دانشگاه آزاد شاهرود، 2 نفر از دانشگاه شهید بهشتی، 2 نفر از دانشگاه حکیم سبزواری، 2 نفر پیام نور شاهرود و یک نفر از مجموعه غیرانتفاعی برآیند در این رویداد شرکت کردهاند.
رییس پارک علم و فناوری استان سمنان با تشکر از منتورهای حاضر در استارتاپ گفت: از آقای مهندس سیدسعید اکرم به عنوان تسهیلگر رویداد و مجری استارتاپ، خانم راحله میلانی به عنوان منتور کسب و کار، آقای عینعلی منتور گرافیک، آقای عبداللهی منتور فنی، آقای امیری منتور کسب و کار و آقای مستوفی منتور گرافیک برای زحماتی که در «اولین رویداد استارتاپی حوزه مذهبی» تقبل کردند تشکر میکنم.
دکتر جلالی در بخش پایانی سخنانش گفت: پارک علم و فناوری استان سمنان این استارتاپ را با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار کرده است و مجموعه سپرهون نیز مجری این رویداد است.
وی همچنین از برنامهریزی برای برگزاری استارتاپ در حوزه گردشگری و مالی در آینده نزدیک توسط پارک علم و فناوری استان سمنان خبر داد.
در ادامه مراسم اختتامیه دکتر سیدحسن حسینی شاهرودی، نماینده مردم شاهرود و میامی در سخنانی به اهمیت برگزاری اینگونه استارتاپها پرداخت و گفت: در اقتصاد کلان بخش فاوا نقش اساسی را ایفا میکند. البته نه اینکه خودش پولساز باشد، بلکه به عنوان ابزار اجتنابناپذیر در اقتصاد مقدمات تولید ثروت را فراهم میکند.
وی افزود: حوزهی فاوا باید بستر مناسب را در همهی حوزهها فراهم کند و به عنوان ابزاری قوی و نوین در اختیار حوزههای فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و دیگر حوزهها قرار گیرد.
وی ادامه داد: بدون فضای مجازی، بدون اینترنت و بدون ابزارهای حوزه فاوا نمیتوانیم زندگی کنیم. پس باید فناوری را بهدست آوریم و در بهترین راه استفاده کنیم.
دکتر حسینی توانمندی جوانان ایران در عرصه علم و فناوری را بالا عنوان کرد و ادامه داد: خیلی نباید به دولتها تکیه کنیم. اگر حضور جوانان پرشور جویای علم ما نبود شاید در این نقطهای که هستیم نبودیم که البته نقطه خیلی قابل اتکایی نیست و هنوز از سیاستهای کلان ابلاغی مقام معظم رهبری در برنامه ششم خیلی دور هستیم. چرا که در این برنامه اشاره شده ایران باید به رتبه نخست منطقه در حوزه فاوا برسد. در قانون برنامه توسعه نیز 4 یا 5 ماده اساسی صرفا در حوزهی فناوری ذکر شده است.
نماینده مردم شاهرود و میامی افزود: پس سرمایهگذاری حدود 40 هزار میلیارد تومانی که هماکنون در این حوزه انجام میشود باید به 120 هزار میلیارد تومان برسد که با رشد شتابانی که دارد پیشبینی میکنیم بیش از این خواهد بود.
در ادامه مراسم اختتامیه، تیمها به ترتیب قرعهکشی انجام شده، به ارائه ایدههای خود پرداختند و 3 تیم به ترتیب زیر به عنوان تیمهای برگزیده انتخاب شدند:
تیم اول: خوب باش (آشناسازی گردشگران با فرهنگ و مذهب ایران) با 63.93 امتیاز و کسب جایزه 15 میلیون ریالی نقدی، تندیس استارتاپ و لوح تقدیر
تیم دوم: میم (بازی موبایلی برای تربیت کودکان با نظارت والدین) با 62.7 امتیاز و کسب جایزه 10 میلیون ریالی نقدی، تندیس استارتاپ و لوح تقدیر
تیم سوم: نورا (اپلیکیشن خیریه آنلاین) با 61.87 امتیاز و کسب جایزه 7 میلیون ریالی نقدی، تندیس استارتاپ و لوح تقدیر
در انتهای مراسم از تیمهای برگزیده «اولین رویداد استارتاپی حوزه مذهبی» با اهدای جوایز نقدی، تندیس استارتاپ و لوح تقدیر قدردانی گردید.
این مطلب را برای دیگران هم به اشتراک بگذارید :
اولین نفری باشید که برای این مطلب نظر میدهید ...
1 - دریافت فرم های مرکز نوآوری و شکوفایی خلاقیت ها
2 - خبرخوان پارک علم و فناوری استان سمنان
3 - معرفی پارک علم و فناوری استان سمنان
4 - دریافت فرم های جذب و پذیرش مراکز رشد
5 - «ثبت اختراع» و «تاییدیه علمی»
6 - آزمایشگاه های تخصصی
7 - حمایت از کسب و کارهای خانگی و روستایی فناورانه
8 - حمایت از پایاننامههای کاربردی مقاطع کارشناسیارشد و دکتری تخصصی
9 - مرکز آزمون مهارتهای هفتگانه
10 - پارک علمی-تفریحی نوآموز
1 - مقام معظم رهبری
2 - ریاست جمهوری
3 - پایگاه اطلاع رسانی دولت
4 - وزارت علوم، تحقیقات و فناوری
5 - نماینده شهرستان شاهرود و میامی
6 - دفتر برنامهریزی امور فناوری وزارت عتف
7 - سازمان پژوهش های علمی و صنعتی
8 - بنیاد ملی نخبگان
9 - موزه علوم و فناوری
10 - سامانه سمات دانشگاه علوم پزشکی سمنان
11 - سازمان مدیریت و برنامهریزی استان سمنان
12 - شركت ليدكو
13 - صندوق پژوهش و فناوری استان سمنان
14 - دبیرخانه شورای عالی علوم ، تحقیقات و فناوری
15 - سامانه ساعد